DO-IT

  • Title: DO-IT
  • Author: Skuad Terfaktab
  • ISBN: 9789671231470
  • Page: 270
  • Format: Paperback
  • DO IT Ini adalah zaman manusia bergantung pada sehelai kertas dan besi bulat Duit namanya Kerana duit segala cerita terbongkar Kerana duit manusia menjadi orang lain yang tidak disangka Kita akan jadi ham
    Ini adalah zaman manusia bergantung pada sehelai kertas dan besi bulat Duit namanya Kerana duit, segala cerita terbongkar Kerana duit, manusia menjadi orang lain yang tidak disangka Kita akan jadi hamba duit jika kita tidak tahu mengawal duit Malah, duit akan mengawal diri kita hingga kita lupa ada perkara yang lebih penting dari duit Iaitu, kemanusiaan.Sampai bilakaIni adalah zaman manusia bergantung pada sehelai kertas dan besi bulat Duit namanya Kerana duit, segala cerita terbongkar Kerana duit, manusia menjadi orang lain yang tidak disangka Kita akan jadi hamba duit jika kita tidak tahu mengawal duit Malah, duit akan mengawal diri kita hingga kita lupa ada perkara yang lebih penting dari duit Iaitu, kemanusiaan.Sampai bilakah duit akan terus ada dan sampai bila kita perlu berbelanja dan menyimpan duit agak agaknya Just do it for duit

    • DO-IT : Skuad Terfaktab
      270 Skuad Terfaktab
    • thumbnail Title: DO-IT : Skuad Terfaktab
      Posted by:Skuad Terfaktab
      Published :2019-02-12T10:30:24+00:00

    About Skuad Terfaktab


    1. Skuad Terfaktab Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the DO-IT book, this is one of the most wanted Skuad Terfaktab author readers around the world.


    242 Comments


    1. Boleh la, tapi isi cerita macam biasa2 je, ada jugak boring

      Reply

    2. Kesimpulan lps aku baca buku nisia zmn skrg menjd hamba duit.s aku akui term : No Money No Talk*Tp yg paling aku x faham jln cerita cerpen ni bg aku takde kaitan dgn duit ;Zuriat Jutaan & Four Fuck Lies (byk unsur gay. nk muntah aku),Mencari Cinta di Iceland (promo psl pelancongan ke?), Kesayangan Mama (mcm kisah psyco thriller plak.)*Yg tak dpt aku habiskan bacaan ; Insurans (rs mcm baca artikel3ms aku dh menguap)*Yg tak brp logik dan mengarut ;Journey Jamal (ntah-apa-apa-ntah)*Yg paling be [...]

      Reply

    3. DO-IT. Saya fikirkan novel apa. Rupanya semua pasal duit. Semua perkara perlukan duit. Tanpa duit manusia akan jadi tidak tentu hala. Best baca novel ni yang santai dan sangat sesuai di baca pada waktu sedang duduk menghadap kopi dan keropok lekor.

      Reply

    4. daebak from ain nadhirah-manpurse/book/show/2#

      Reply

    5. Buku ni tak best sangat. Tak menarik sangat. Sedang-sedang sahaja. Tapi yang kelakarnya cerita Manpurse oleh Ain Nadhira. Dan yang aku dapat banyak pengetahuan Insurans oleh Azraei Muhammad.

      Reply

    6. I don't like this book.

      Reply

    7. ※ duit bukan segalanya, tapi hampir segalanya memerlukan duit.※

      Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *